Gearresteerde ‘rapper’ improviseert in Eindhoven: ‘Deze woutmeneer, ik rap hem helemaal neer’

27 oktober 2014 om 15:01
nl
‘Dit is mijn roeping’, moet een arrestant in Eindhoven gedacht hebben. Voor het oog van de camera probeert een ietwat verwilderde man in het centrum van de stad zieltjes te winnen met een allesvernietigende rap. De politieagent die hem in de boeien slaat kijkt stoïcijns toe.
Geschreven door

Gewapend met vurige teksten, de juiste flow en een perfecte uitstraling probeert de arrestant de politieagent in de Hermanus Boextraat te kleineren. “Deze man, wat doet hij knap. Hij ziet geel, zoals zijn jas.”
'Ik rap hem neer'  Eindhovenaren die toevallig voorbijlopen onderbreken hun reis en blijven stilstaan om de improviserende ‘raps’ van de arrestant aan te horen. De kledij van de man doet vermoeden dat hij graag op de grootste sterren uit het rapgenre wil lijken.    
Een lang groen vest, een zwarte trainingsbroek, oude sportsneakers: het lijkt allemaal te kloppen. De politie besluit het pompende optreden van de man niet af te kappen en laat hem zijn gang gaan. Zelfs bij het ietwat provocerende ‘deze woutmeneer, ik rap hem helemaal neer’ blijft de politieagent kalm.
'Wat is je naam?'Toegegeven, het is lang niet allemaal te verstaan, maar het blijft buitengewoon knap hoe de arrestant de woorden aan elkaar linkt. De maker van het filmpje, dat maandag op Dumpert werd gezet, is benieuwd met welke potentiële rapster hij te maken heeft.
Zijn naam? ‘Sierra Alfa November Delta Echo’. Onthoud die naam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.