Geen Sportgala in Werkendam als bezuinigingen doorgaan: 'Dit is te drastisch'

27 oktober 2014 om 15:27
nl
Met 4500 euro moeten de organisatoren van het Sportgala Werkendam het komende editie doen en dat is veel te weinig. De uitkomst is dat er in februari voor het eerst in jaren geen gala zal zijn en dus geen amateursporters worden geëerd in de gemeente. Het budget is gehalveerd en het gat in de begroting kan op korte termijn niet worden gedicht.
Geschreven door

"Het is een veel te drastische maatregel en doet geen recht aan de inspanningen van het comité en belangrijker nog, het doet de inwoners en sporters van onze gemeente tekort."
Overgangsregeling Het comité dat het sportgala al jaren organiseert, is diep teleurgesteld. "We snappen dat er moet worden bezuinigd, maar een overgangsregeling was op zijn minst op zijn plaats geweest."
De organisatie moet op zoek naar sponsors, maar om die op hele korte termijn te kunnen vinden, ziet het comité niet als een haalbare kaart. "We hadden al sponsors, omdat we het met het geld dat we voorheen van de gemeente kregen al niet redden. Nog meer sponsors, wordt lastig", aldus Hetty Schulle van het comité.
[YouTube:body:http://youtu.be/axoJRRdel7o]
Gala trekt jaarlijks duizend bezoekersHet gala trekt ieder jaar ongeveer duizend bezoekers en wordt gehouden in een sporthal. Vooral de aankleding van de hal kost veel geld, maar dat is iets waar het comité niet op wil besparen, omdat het publiek een bepaalde kwaliteit gewend is en die kwaliteit ook heel erg waardeert, zo zegt het comité.
De bezuiniging is nog niet definitief, maar eerder stemde de gemeenteraad al wel in met de voorlopige plannen. Voordat er een klap op gegeven wordt, hoopt het comité dat sommige partijen zich bedenken. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt, is 11 november duidelijk. Dan buigt de gemeente zich voor de laatste keer over de bezuinigingsplannen en zijn ze definitief.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.