Cas (9) vindt oud vuurwapen in Helmondse woonwijk Rijpelberg: ‘Hij vindt het heel stoer’

27 oktober 2014 om 16:12
nl
De 9-jarige Cas heeft maandagochtend tijdens het zoeken naar lege blikjes een oud vuurwapen gevonden in Helmond. Het nieuwsgierige jongetje had in de gaten dat het niet om een speelgoedpistool ging en belde zijn moeder op.
Geschreven door

Terwijl het jongetje in de struiken naar lege blikjes aan het zoeken was, stuitte hij op een vuurwapen. “Cas belde me op en riep: ‘mama, ik heb een pistool gevonden’. Ik schrok me natuurlijk rot”, vertelt moeder Anja.
Cas had op eigen houtje het pistool in een plastic zak gewikkeld. Daarna heeft zijn moeder de politie ingeschakeld. “Ze waren snel hier en toen is Cas in de politieauto naar de plek van de vondst gereden. Dat vond hij heel stoer.”
Spannend verhaalVolgens zijn moeder was Cas eerst geschrokken. “Hij heeft een metaaldetector waar hij soms mee op pad gaat. Maar zoiets heeft hij nog niet eerder gevonden. Hij heeft een spannend verhaal te vertellen dinsdag op school.”
De politie heeft het wapen meegenomen en is een onderzoek begonnen. Experts bekijken of het wapen ergens geregistreerd staat en waar het pistool vandaan komt. Het is niet duidelijk hoe lang het wapen in de struiken heeft gelegen.
Waarschijnlijk replicaVolgens een Gert Jan Zwiers van antiekewapens.nl is het gevonden wapen hoogstwaarschijnlijk een replica, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.