Video

Nellie van der Pas (57) uit Eindhoven doet opmerkelijke oproep op Facebook: 'Ik zoek kleinkinderen!'

27 oktober 2014 om 16:50
nl
Mensen die hun kat kwijt zijn, mensen die op zoek zijn naar degene die een deuk in hun auto reed, mensen die in contact willen komen met een goedkope thuiskapper; Facebook staat bol van de oproepjes. Die van de 57-jarige Nellie van der Pas is echter wel heel origineel. Ze is op zoek naar kleinkinderen, omdat ze die zelf nooit zal krijgen.
Geschreven door

Nellie deed haar bijzondere oproep zondagavond op de facebookpagina 'Gratis weggeef en zoekhoek Eindhoven'.
Nooit omaZe zoekt vooral naar mensen die geen ouders meer hebben, maar wel kinderen. Ouders met kinderen zonder opa en oma dus. Nellie schrijft: "Dan zou ik heel graag oma willen worden van uw kinderen. Ik vraag dit omdat mijn zoon een stofwisselingsziekte heeft, en hij zelf drager is. En dat wil hij zijn kinderen niet aan doen. Vandaar dat ik nooit oma kan worden."
Nellie begrijpt de keuze van haar zoon om kinderloos te blijven wel. Maar het idee dat er nooit kleinkinderen zullen komen doet haar verdriet. Zeker als ze in haar omgeving hoort dat mensen kleinkinderen hebben of krijgen. "Ik ben soms ook een beetje jaloers op andere mensen. Dan denk ik: dat zit er voor mij niet in. En ik zou het zo graag willen. Zondagavond kwam het spontaan in me op om die oproep te plaatsen."
Kennis makenMaandagochtend had de oproep meer dan negentig 'likes' en was er al meer dan vijftig keer op gereageerd. Onder de reacties zijn een aantal mensen die Nellie willen ontmoeten om te kijken of ze daadwerkelijk oma voor hun kinderen zou kunnen worden.
Onder hen is een jonge moeder uit Eindhoven. Tegen Omroep Brabant zegt ze: "Ik ben altijd best achterdochtig, bijvoorbeeld als ik een kinderdagverblijf moet uitkiezen. Ik reageer normaal gesproken ook nooit op oproepen van vreemden. Maar dit komt zo warm en oprecht over. Mijn zoontje heeft geen oma en ik vind dat toch best een gemis. Ik wil wel kennis met haar maken."
Oma-sollicitatiesNellie vindt de reacties fijn maar ook best overweldigend. Ze gaat binnenkort vier oma-sollicitaties plannen: "Zodat mensen kunnen zien wat ik voor iemand ben en of ik wel met kinderen kan omgaan. Maar ik moet het eerst even laten bezinken. Ik had zoveel reacties niet verwacht. Ik kan nu misschien wel van 10 kinderen oma worden. Maar dat is een beetje te veel, ik heb nog nooit kleinkinderen gehad. "
SceptischEr zijn ook sceptische reacties. Zittend achter haar computer zegt Nellie: "Dat begrijp ik wel. Je hoort soms zulke gekke dingen. Iemand schrijft hier ook dat mensen wel goed moeten kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben en dat niet iedereen zomaar oma kan worden. Maar ze mogen mij ook kritisch keuren."
Wat de oproep op gaat leveren is nog even afwachten. Maar Nellie durft al best even te dagdromen over alle leuke dingen die ze met haar nieuwe kleinkinderen wil doen. 'Gewoon lekker wandelen, een stuk fietsen, naar de dierentuin. En lekker knuffelen! Ik weet nu wat mijn doel is: oma worden!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.