Hogeschool Fontys uit Eindhoven doneert voor actie tegen leenstelsel

27 oktober 2014 om 17:08
nl
Fontys heeft ruim drieduizend euro gegeven voor de manifestatie van studenten op 14 november tegen het sociaal leenstelsel.
Geschreven door

De hogeschool is de eerste opleiding die zo reageert op de oproep van studentenvakbond LSVB, zei voorzitter Tom Hoven maandag.
Meningen uitenDe gift van 3350 euro (gelijk aan één jaar basisbeurs) betekent niet dat Fontys de actie inhoudelijk steunt. “Wij zijn daarin neutraal, maar willen wel dat studenten een platform hebben om hun mening te kunnen uiten. Fontys steunt dus de organisatie daarvan”, aldus een woordvoerder.
De hogeschool geeft studenten die dag geen tentamenvrij, waar de studentenvakbond ook om had gevraagd. De LSVB gebruikt het geld waarschijnlijk om extra bussen te huren waarmee studenten naar het Malieveld in Den Haag kunnen reizen.
Wetsvoorstel aanleidingDe landelijke manifestatie wordt georganiseerd door veertien studentenorganisaties, waaronder ook het interstedelijk studentenoverleg ISO, FNV Jong en CNV Jongeren. Aanleiding is het vorige maand gepresenteerde wetsvoorstel van minister Jet Bussemaker (Onderwijs) over het studievoorschot, zoals ze het zelf noemt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.