Vier jaar cel geëist tegen Tilburgse bendeleider Johan V. die fraudeerde met neptweelingen

27 oktober 2014 om 18:43 • Aangepast 21 november 2020 om 21:53
nl
Tegen de 35-jarige Tilburger Johan V. is maandagmiddag vier jaar cel geëist onder meer voor fraude. V. wordt verdacht van het leiden van een criminele organisatie. De komende twee weken staan vijftien kopstukken van de bende voor de rechter in Almelo, onder wie de broer van de hoofdverdachte.
Profielfoto van
Geschreven door

Johan V. bekende maandagmiddag een hele hoop van de aantijgingen.
Prostituees deden aangifte van kinderen die niet bestondenHij gaf toe dat hij prostituees zover heeft gekregen aangifte te doen van de geboorte van tweelingen die helemaal niet bestonden, met als doel om onterecht toeslagen te ontvangen. Die kwamen voor een groot deel bij zijn criminele organisatie terecht. Zeven vrouwen deden aangifte van tweelingen in verschillende Nederlandse gemeenten. In totaal werd er op die manier voor meer dan acht ton onterecht uitgekeerd.

Wachten op privacy instellingen...

De criminele organisatie die Johan V. zou leiden ontving ook voor ongeveer een ton onterecht zorg-, huur- en andere toeslagen. De organisatie zou verder onder meer met een ingewikkelde constructie op grote schaal banken hebben opgelicht. De schadepost bij de banken komt volgens justitie neer op ongeveer 1,4 miljoen euro.
Johan V. terug naar celDe advocaat van Johan V. vroeg de rechter om de voorlopige hechtenis tot de uitspraak in de rechtszaak op te heffen, maar de rechtbank voelde daar niets voor en dus moest V. na de zitting terug naar zijn cel. Op 1 december is de uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.