Sportevenement Karavaan: topsporters zetten zich in om geld in te zamelen voor amateurverenigingen

27 oktober 2014 om 19:35 • Aangepast 21 november 2020 om 21:53
nl
Een nieuw sportevenement om amateurverenigingen te ondersteunen bij het verbeteren van hun club. Dat is De Karavaan, een initiatief van de provincie Brabant en Team Brabant Sport. Jong talent en gearriveerde topsporters gaan samen helpen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor sportverenigingen in heel Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Wielrenster Marianne Vos uit Meeuwen is de captain van Team Brabant Sport: "Met de Karavaan kunnen wij als topsporters iets terugdoen voor de clubs die van ons kampioenen hebben gemaakt."
Onder het motto ‘Heel Brabant Sport’ nodigen zeven topsporters uit Brabant clubs uit om mee te doen. Een jong talent wordt gekoppeld aan een topsporter. De topper bepaalt de uitdaging die ze samen aangaan en alle amateursporters, jong en oud, mogen daarbij aansluiten tijdens l’Arrivée (de grote finale in het voorjaar). Hier laten zij zich voor sponsoren.
Veel geld ophalenIn een paar maanden tijd moet zo veel mogelijk sponsorgeld worden binnengehaald. In het voorjaar eindigt de actie met een spectaculaire dag waarbij de uitdagingen worden uitgevoerd, op zes plekken in heel Brabant.
Een wielerpeloton, onder leiding van Marianne Vos, verbindt de locaties met elkaar. Aan het eind van deze dag wordt bekend gemaakt hoeveel projecten er bij de verschillende sportverenigingen gerealiseerd zijn.
Goed doelGedeputeerde Brigite van Haaften (Cultuur en Samenleving) rekent op groot enthousiasme bij de clubs. “We koppelen iets dat ze graag doen, namelijk sporten, aan een goed doel: hun eigen club. Met ons sportplan zijn we al vier jaar heel actief bezig om sport in Brabant naar een hoger plan te tillen, en om elke Brabander aan het sporten te krijgen. Ik weet zeker dat De Karavaan daarbij gaat helpen.”
Marianne Vos, de captain van Team Brabant Sport, heeft er zin in: “Ik hoop dat zo veel mogelijk clubs meedoen, en dat ze zich deze week nog aanmelden voor de kick-off. Samen zetten we heel Brabant in beweging!”
AanmeldenAanmelden voor de kick-off op 9 november kan nog tot en met vrijdag 31 oktober. Dit kan op brabant.nl/dekaravaan. Op dit adres kunnen clubs ook vanaf 9 november het project aanmelden waarvoor ze sponsors gaan zoeken.
Welke zeven uitdagingen er komen wordt later dit jaar bekend. Vanaf half januari kunnen clubs en clubleden zich inschrijven voor een uitdaging naar keuze. Iedereen die bij de kick-off aanwezig is, krijgt daarvoor een herinnering.
Aftrap live bij Omroep BrabantDe aftrap (Le Grand Départ) van De Karavaan is op zondag 9 november in het provinciehuis in Den Bosch. Deze zal live uitgezonden op de website van Omroep Brabant. Aanmelden voor Le Grand Départ kan nog tot en met vrijdag 31 oktober.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.