TU/e weer beste technische universiteit van Nederland volgens Keuzegids

28 oktober 2014 om 01:00
nl
De TU Eindhoven is door de Keuzegids Universiteiten 2015 voor de elfde keer uitgeroepen tot de beste technische universiteit van Nederland. In de totale ranglijst van de veertien Nederlandse universiteiten stijgt de TU/e bovendien van de vierde naar de derde plaats, achter de Open Universiteit en Wageningen WUR. Tilburg University bekleedt een zesde plaats in de ranglijst van beste bacheloropleidingen.
Geschreven door

Alle Eindhovense bachelorstudies kregen de hoogste beoordeling in hun categorie. De Keuzegids baseert zich vooral op oordelen van studenten.
Zes opleidingen TU/e zijn 'topleiding'Volgens de Keuzegids hebben de onderwijsvernieuwingen die de TU/e de laatste jaren heeft doorgevoerd hun vruchten afgeworpen. Alle elf bacheloropleidingen van de TU/e krijgen de hoogste beoordeling. Zes opleidingen worden bovendien onderscheiden als ‘topleiding’: Biomedische Technologie, Technische Innovatiewetenschappen, Scheikundige Technologie, Technische Informatica, Technische Natuurkunde en Technische Wiskunde.
"Daarmee laat de TU/e de andere twee technische universiteiten (elfde en twaalfde in de algemene ranglijst) ver achter zich en behoort de universiteit tot de beste van Nederland", aldus de gids.
Bijzonder verheugdRector magnificus Hans van Duijn is ermee ingenomen dat de universiteit al zo lang de ranglijst als beste technische universiteit aanvoert. “Om één keer als beste benoemd te worden is al zeer bijzonder, maar dat we het jaar na jaar opnieuw bewijzen geeft een enorme voldoening.”
Van Duijn is daarnaast 'bijzonder verheugd' te zien dat alle opleidingen als beste in hun categorie beoordeeld worden. “Een betere indicatie is er bijna niet voor het succes van ons nieuwe Bachelor College. Daar mogen we met elkaar enorm trots op zijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.