Video

‘Rust zacht, lieve Juul’, vrienden 'geschokt' over dood Juliette Bouhof (17) uit Geldrop

28 oktober 2014 om 00:30
nl
De dood van de 17-jarige Juliette Bouhof uit Geldrop is bij vrienden, kennissen en klasgenoten ingeslagen als een bom. Zondagavond werd haar lichaam gevonden op de parkeerplaats van de Lage Landen in Eindhoven. Vrienden hebben op de plek waar ze is gevonden, de eerste bloemen en kaartjes neergelegd.
Geschreven door

“Rust zacht, lieve Juul”, schrijven verdrietige bekenden van Juliette. “We zullen je missen, partymaatje. Dikke kus van ons allemaal.” De 17-jarige scholier zat in 5-vwo van het Sint Joriscollege in Eindhoven. “Er is geschokt gereageerd op school", vertelde sectordirecteur Toos Michon van de school eerder aan Omroep Brabant.[Tweet:body:https://twitter.com/renevanhoof/status/526810249668603907]
'Geen woorden voor'Op Mensenlinq is een condoleanceregister geopend. Veel mensen laten weten het nieuws verschrikkelijk te vinden. “Geen woorden voor”, schrijft Monique. “Aan alle nabestaanden en mensen die haar kenden: heel veel sterkte.” Erika vult aan: “Het is niet te geloven, niet te beschrijven. Sprakeloos!”
Ook Mathilde wenst iedereen veel sterkte toe met 'dit grote verlies’. “Dit is voor de ouders hun ergste nachtmerrie. Wat verschrikkelijk.” Gebruiker ‘NvH’ betitelt het als een ‘onnodig verdriet’. “En dan stopt je leven met zeventien jaar door een ander, onvoorstelbaar.”[YouTube:body:http://youtu.be/bhKVAmKpF8Q?list=UUp2w6RCcZ2pgCgvNZCN4ciA]
Ex-vriend aangehoudenOp de site van Omroep Brabant blijven de reacties rondom de dood van Juliette ook binnenstromen. “Verschrikkelijk. Wat een ellende maakt die familie mee nu”, aldus Mercha. “Dit is nog een kind. Wat erg. Je zou er helemaal gek van worden, lijkt mij.”
De 22-jarige ex-vriend van het 17-jarige meisje uit Geldrop is zondagavond nog aangehouden. De man uit Heeze wordt door de politie gezien als verdachte. Hij zit vast voor verder onderzoek en wordt later deze week bij de Rechter Commissaris voorgeleid.[Tweet:body:https://twitter.com/RebeccaArnesen/status/526794814269173763]
Emotionele bijeenkomstEnkele tientallen leerlingen en ouders kwamen maandagavond naar de school voor een bijeenkomst over de dood van Juliette. "Het was erg emotioneel, vooral voor de leerlingen die haar goed kennen", zegt moeder Jolanda Segers. Ze is vol lof over hoe het Sint-Joriscollege met dit drama omgaat en de leerlingen opvangt.
Een leerling die op de bijeenkomst was komt zichtbaar aangeslagen naar buiten. "De sfeer op de bijeenkomst was erg verdrietig" zegt hij. Over de dood van de scholiere doen allerlei geruchten de ronde. "Wat daar van waar is weet ik niet, maar eerlijk gezegd hoef ik ook niet te weten hoe ze aan haar einde is gekomen", zegt de leerling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.