Son en Breugel stemt grotendeels in met aangepaste Ruit

28 oktober 2014 om 00:58
nl
De gemeenteraad van Son en Breugel heeft maandagavond in grote lijnen ingestemd met het aangepaste voorstel voor de Ruit. Met de Ruit worden de wegen rondom Eindhoven bedoeld die nodig zijn voor de ontsluiting van Zuidoost-Brabant.
Geschreven door

Gedeputeerde Staten (GS) kwamen onlangs met een gewijzigd plan. Hierin is onder meer een weg over een brug in het Dommeldal opgenomen. Voor de Sonse raad is dit onacceptabel: de voorkeur gaat uit naar ondertunneling.
'Ook aandacht voor A67'De raad vindt het wel een goed idee dat in het nieuwste voorstel van GS ook aandacht is voor verbetering van de verkeerssituatie op de A67. Belangrijk vindt de Sonse raad verder dat een andere snelweg in de regio, de A58, eveneens mee wordt genomen in de besluitvorming. Ten slotte komt de raad met de suggestie om een extra aansluiting op de Ruit bij Breugel na te streven.
Son en Breugel is de eerste gemeente in Zuidoost-Brabant die een definitief standpunt heeft ingenomen over de Ruit. In Eindhoven en Helmond wordt hierover dinsdag vergaderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.