Commissievergadering over Muziekgebouw in Eindhoven afgeblazen, VVD des duivels

28 oktober 2014 om 14:19
nl
De vergadering dinsdagmiddag van een commissie van de gemeente Eindhoven waarin gesproken zou worden over de financiële toekomst van het Muziekgebouw, is geschrapt. Wethouder Marco van Dorst besloot dit te elfder ure.
Geschreven door

Diverse raadsfracties wilden dat de bijeenkomst wel door zou gaan, omdat ze met veel vragen zitten. De VVD heeft in een reactie het besluit van het college van burgemeester en wethouders gekraakt. De oppositiepartij vindt dat B en W hun informatieplicht naar de raad verzaken.
'Verstandiger'Van Dorst vindt het verstandiger om met de commissieleden te gaan praten pas wanneer de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van het Muziekgebouw erop zit.
Het muziekgebouw verwacht dit jaar een tekort van ongeveer zes ton, net als vorig jaar. In 2012 was het tekort ongeveer twee ton. De Raad van Commissarissen van het gebouw vindt dat de gemeente met geld over de brug moet komen. Hij dreigt op te stappen als dat niet gebeurt. Het Eindhovens college zei in eerdere gesprekken nog niets te voelen voor extra steun.
Twijfels over lezing B en WDe VVD heeft sterke vermoedens dat het college de discussie over de financiële situatie bij het Muziekgebouw over de begrotingsbehandelingen wil heen tillen. De partij vraagt zich verder af of B en W en het Muziekgebouw maandag daadwerkelijk financiële afspraken hebben gemaakt, zoals het college zou hebben gesuggereerd. 'Navraag bij het Muziekgebouw geeft het beeld dat enkel over radiostilte overeenstemming bestaat', aldus de VVD in zijn verklaring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.