Mysterieuze diefstal in zaak vastgoedman Roger Lips uit Uden

28 oktober 2014 om 14:33 • Aangepast 21 november 2020 om 21:52
nl
Uit administratie van de failliet verklaarde Udense vastgoedhandelaar Roger Lips die afgelopen zomer door zijn curatoren werd ontdekt, zijn nadien nog spullen gestolen. Curator Flip Schreurs zei dat dinsdag.
Profielfoto van
Geschreven door

In drie garageboxen in een pand van Lips in Den Bosch ontdekten curatoren afgelopen zomer ongeveer duizend dozen met mappen plus apparatuur. Het ging om de administratie van Lips en zijn vastgoedconcern die verborgen was gehouden, aldus Schreurs.
Verwisselde slotenOm de administratie veilig te stellen werden de sloten van de garageboxen veranderd en werd begonnen met de verhuizing van de dozen. Vlak na het begin van de verhuizing in september werd ingebroken. De inbrekers verwisselden de sloten weer. Wat er precies is verdwenen, is niet duidelijk.
De curatoren hebben aangifte gedaan van inbraak en diefstal. De politie heeft sporenonderzoek gedaan. Curator Schreurs reageerde dinsdag cynisch: "Mij verbaast niets meer in dit faillissement", zei hij. Eerder werd het riante woonhuis van de vastgoedondernemer in Uden al leeggehaald en beschadigd achtergelaten.
VoortvluchtigRoger Lips werd vorig jaar persoonlijk failliet verklaard. Banken claimen in totaal meer dan honderd miljoen euro van hem. Een voormalige topholding uit zijn concern werd dit jaar failliet verklaard met een schuld van 65 miljoen euro. Lips is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten is die de SNS Bank in problemen brachten.
Lips zelf is voortvluchtig. Hij reageerde dinsdag op Twitter. Lips spreekt tegen dat de administratie verborgen werd. Volgens hem zijn de curatoren al in 2013 geïnformeerd over de locatie van zijn archief.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.