321 miljoen euro om innovatie in Zuid-Nederland aan te jagen

28 oktober 2014 om 15:25
nl
De Europese Unie, de Nederlandse overheid en de provincies Brabant, Zeeland en Limburg stellen samen in totaal 321 miljoen euro beschikbaar voor een nieuw innovatieprogramma voor Zuid-Nederland. Het programma - genaamd OPZuid - is bedoeld om de Zuid-Nederlandse economie een zet te geven en is vooral bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven.
Geschreven door

Voor de periode 2014 tot en met 2020 stelt de Europese Unie door middel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling 113 miljoen euro beschikbaar voor projecten die moet bijdragen aan de ontwikkeling van de Zuid-Nederlandse economie tot een sterke kenniseconomie.
Koolstofarme economieOPZuid richt zich op verbetering van het regionale concurrentievermogen en de werkgelegenheid door middel van innovatiebevordering en de overgang naar een koolstofarme economie. Daarbij gaat het om de sectoren high tech systemen, agrofood, onderhoud, logistiek, groene chemie en lifesciences& health.
Gedeputeerde Bert Pauli, Economische Zaken provincie Noord-Brabant: "Door slim te zijn en te durven specialiseren, scheppen we de grootste kansen. Bijvoorbeeld door de high tech sector uit onze regio te combineren met de Agrifood sector. In beide takken van sport zijn we al goed, maar in combinatie zijn we in staat unieke landbouwmachines te maken. Cross-overs noemen we dat. Met sensoren en TomTom-achtige besturing maken die machines het mogelijk de landbouwproductie te verhogen en natuur en milieu te sparen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.