Voorzitter voedselbank Veldhoven stopt op 80-jarige leeftijd, maar gaat toch door! - Omroep Brabant
Video

Voorzitter voedselbank Veldhoven stopt op 80-jarige leeftijd, maar gaat toch door!

28 oktober 2014 om 15:34
nl
Hij is waarschijnlijk één van de oudste voorzitters van onze provincie. De 80-jarige Jan Schuur uit Veldhoven. Ruim tien jaar lang stond hij daar aan het hoofd van de voedselbank. Maar nu houdt hij er door z'n hoge leeftijd mee op, maar van echt stoppen is geen sprake.
Geschreven door

"Het is alleen maar gezond om juist niet achter de geraniums te gaan zitten, daarom ga ik door!", benadrukt Jan Schuur terwijl hij een vrieskist met brood vult. De 80-jarige weldoener is één van de draaiende krachten achter de voedselbank in Veldhoven, maar door zijn hoge leeftijd doet hij nu een stapje terug.
Militaire operatie"Het is bijna een militaire operatie om zo'n voedselbank draaiende te houden, dat vraagt veel energie van mij en de andere vrijwilligers. Daarom geef ik het voorzittershamertje door, maar blijf ik nog wel betrokken bij de voedselbank als vrijwilliger."
"Of ik er over tien jaar nog sta? Nou, dat hoop ik wel, hier blijf ik in beweging. Zowel lichamelijk als geestelijk, maar nu moet ik weer door hoor. Deze vrieskist moet vol!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.