Heel Holland Bakt jurylid Robèrt van Beckhoven na tien jaar terug met winkel in Oisterwijk

28 oktober 2014 om 15:44
nl
Afgelopen zondag keken 2,3 miljoen mensen naar de finale van Heel Holland bakt. Een van de juryleden van het programma is Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven uit Oisterwijk. 'Het programma is een succes omdat het gemoedelijk en gezellig programma is'. Eind november opent hij de deuren van een nieuwe winkel in Oisterwijk.
Geschreven door

Eind november verhuist de meester boulanger en meester patissier met zijn bedrijf naar de oude leerfabriek in Oisterwijk. In deze ruimte krijgen alle aspecten van de bakkerij een plek: de patisserie, een broodbakkerij, een ruimte voor workshops en een winkel.
Open en zichtbaar"Alles moet zichtbaar zijn. Alles is open. Er komt een 45 meter lange glazen wand waardoor je in de bakkerij kunt kijken."
Precies tien jaar na de sluiting van de 'oude' winkel is Robèrt terug met een winkel in Oisterwijk.In de bakkerij wordt geen gewoon brood gebakken, maar brood dat is bereid volgens oude technieken. Brood met desem en granen zoveel mogelijk uit de buurt.
Nieuw Boek 'Meesterlijk Brood'Op 15 oktober werd in Oisterwijk het nieuwe boek van Robèrt van Beckhoven 'Meesterlijk brood' gepresenteerd. Brood en brood bakken is al zijn leven lang de passie van Robèrt van Beckhoven. Zijn opa begon een bakkerij in Oisterwijk, later nam de vader van Robèrt het bedrijf over. Het was niet de droom van Van Beckhoven om de bakkerij van zijn vader over te nemen.  
"Ik moest vroeger alleen maar schoonmaken en poetsen." Toch kreeg hij een passie voor het vak en nam de familiebakkerij over. In 2004 sloot hij de deuren van de winkel in Oisterwijk. Toen besloot Robèrt verder te gaan als fabrikant van patisserieproducten voor ander ander cateringbedrijven en horecabedrijven.
Geplak met slagroomIn het boek 'Meesterlijk Brood' legt Robèrt stap voor stap uit hoe je een lekker brood kunt maken. "Het liefste wat ik doe, is kennis overdragen. Ik ben niet bang dat mensen er met mijn recepten vandoor gaan. Het gaat erom wat je ermee doet", aldus de Meester Boulanger.
Het hart van Van Beckhoven ligt ook bij brood. "Dat geplak met slagroom was vroeger niks voor mij. Totdat ik stage ging lopen in België. Daar is de liefde voor patisserie ontstaan", aldus Robèrt.
Bijzondere dubbele bakkerstitelRobèrt mag zich sinds vier jaar Meester Patissier -Meester Banketbakker- noemen net zoals mede-Brabander en tv-kok Rudolp van Veen. Zij zijn de enige twee in Nederland die deze titel dragen.
Sinds vorig jaar mag Van Beckhoven zich ook Meester Boulanger -Meester Broodbakker- noemen. Hij is de enige in Nederland die deze bijzondere dubbele bakkerstitel mag dragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.