Bossche kunstenares Nelleke de Noo ontwerpt kerststal van Sint-Jan in Den Bosch

28 oktober 2014 om 16:20
nl
Het kerkbestuur van de Sint-Janskathedraal doet de komende jaren een beroep op kunstenaars voor het ontwerp van de bekende kerststal. De Bossche kunstenares Nelleke de Noo neemt als eerste de uitdaging aan, laat het kerkbestuur dinsdag weten.
Geschreven door

“Het is een hele eer om als Bosschenaar het ontwerp voor de kerststal te mogen maken. Een geweldig initiatief en voor mij een grote uitdaging”, laat De Noo weten in een persverklaring.
Verwondering van het kindInspiratie voor haar ontwerp vond de kunstenares in het Bijbelboek Jesaja. “Ik leg de nadruk op de verwondering van het kind. Een bezoek aan de kerststal wordt een weg naar binnen, naar een wereld van verwondering.”
Door kunstenaars bij het ontwerp van de stal te betrekken, wil het kerkbestuur nieuwe vormen zoeken om de dialoog aan te gaan. Volgens het bestuur heeft het verhaal van de geboorte van Jezus ook vandaag de dag betekenis, maar moet het wel op een verstaanbare manier worden vertaald. Kunstenaars zijn in staat om die vertaling te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.