Video

Eindhovense raad tegen Ruit: ‘Meer asfalt is jaren-zestig-oplossing’

28 oktober 2014 om 19:20
nl
De gemeenteraad van Eindhoven is tegen de verkeersruit, die Oost-Brabant beter bereikbaar moet maken. De coalitie partijen PvdA, GroenLinks, D66 en SP die een meerderheid hebben in de gemeenteraad zijn tegen de aanleg van nieuwe snelwegen. Het Eindhovense college kiest voor meer fietsen en openbaar vervoer. Dat bleek dinsdagmiddag in een commissievergadering.
Geschreven door

Raadslid Rik Thijs van GroenLinks noemt de aanleg van nieuwe wegen door natuurgebied Dommeldal een jaren-zestig-oplossing. Hij krijgt steun van Frank Depla van de PvdA die de Ruit een ‘ouderwets lapmiddel’ noemt.
E-bikesGedeputeerde Ruud van Heugten deed een dringende oproep aan de Eindhovense gemeenteraad om voor de Ruit te stemmen.
“Maar ik denk dat mijn oproep zinloos is en dat jullie gewoon de keuze al hebben gemaakt om tegen de Ruit te zijn”, aldus van Heugten. Hij vraagt zich af of de stad Eindhoven dan met e-bikes bevoorraad moet worden.
DomOok de oppositiepartijen in de Eindhovense gemeenteraad vinden dat de aanleg van de Ruit moet doorgaan.
Oud VVD wethouder Joost Helms noemt het besluit van de coalitie om tegen de aanleg van nieuwe wegen te zijn 'simpelweg dom!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.