Baron 1898 staat nog stil: alles in het werk om achtbaan Efteling dinsdag weer rijdend te krijgen

KAATSHEUVEL - Het is de Efteling niet gelukt de achtbaan Baron 1898 maandag nog aan de praat te krijgen. Technici werken volgens een woordvoerder maandagavond en -nacht door zodat bezoekers van het park hopelijk dinsdag weer een ritje kunnen maken in de nieuwe attractie. "We zetten hiervoor alles op alles", aldus de woordvoerder.
Eerder maandag beloofde de Efteling langer open te blijven wanneer de attractie voor de sluitingstijd van acht uur weer zou werken. Dit is dus niet gelukt. Bezoekers die al in de rij stonden, bleven hoopvol wachten.

Wanneer de Baron 1898 is gemaakt, maakt het attractiepark dit bekend via Twitter. Op de website van het park wordt hierover volgens de woordvoerder niet gecommuniceerd.

Medewerkers van het populaire attractiepark in Kaatsheuvel legden de nieuwste achtbaan zondag weer stil vanwege een kapot schakelaartje. Dat gebeurde nadat er vorige week ook al een defect was. Toen moesten bezoekers uit de zogenoemde dive coaster.

'Baron moet het vaker doen'
Volgens de Efteling kampt de Baron 1898 nog te vaak met problemen. Woordvoerder Koen Sanders zegt dat de attractie het negentig procent van de tijd doet. Dit moet wat hem betreft zeven à acht procent meer zijn.

Sanders zegt dat problemen bij nieuwe achtbanen horen. Het duurt dan nog relatief lang voordat de monteurs de problemen vinden. "Veiligheid staat voor alles. Zodra een sensor aangeeft dat hij het niet doet, leggen we alles stil en kijken we wat er aan de hand is", aldus Sanders.

Piepjonge achtbaan
De Baron 1898 ging begin deze maand open. De achtbaan staat met name bekend om zijn vrije val van 37,5 meter. Tijdens een grote storing een week geleden hingen achttien bezoekers drie kwartier lang op die angstaanjagende hoogte.

Lees ook: Kelvin (19) 'overleefde' lange zit in Baron 1898