NAC-coach Hellemons staat open voor samenwerking met Robert Maaskant: 'Prima trainer, prima kerel'

29 oktober 2014 om 02:01
nl
Eric Hellemons, interim-coach bij NAC Breda, staat open voor een samenwerking met Robert Maaskant als hoofdtrainer. Dat zei de Brabander dinsdagavond na het gewonnen bekerduel van NAC tegen Fortuna Sittard. Na het ontslag van Nebojsa Gudelj is NAC op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De club houdt ook de optie open om met Hellemons het seizoen af te maken.
Geschreven door

NAC had afgelopen maandag een gesprek met Gertjan Verbeek om de onlangs ontslagen Gudelj in Breda op te volgen. De club liet na dat onderhoud wel meteen weten dat er meerdere kandidaten zijn.
Robert MaaskantEén daarvan is Robert Maaskant, nu werkzaam als assistent-trainer in de Verenigde Staten. Eric Hellemons kent Maaskant goed, beide heren werkten een aantal jaar samen bij de ter ziele gegane profclub RBC Roosendaal.
Maaskant haalde Hellemons uit comfort zoneHoewel Hellemons ook zelf het hoofdtrainerschap niet schuwt, lijkt hij een hernieuwde samenwerking met Maaskant wel te zien zitten. "Ik heb onder Maaskant heel wat stapjes gemaakt als speler. Hij heeft me ook aangezet tot het trainersvak. En ook gezegd dat ik uit mijn comfortzone moet komen als Brabants jochie. Hij is heel belangrijk geweest voor mijn carrière. Ik ken hem goed, een prima trainer en een prima kerel. Ik mag hem heel graag."
VoorkeurToch wil Hellemons niet heel duidelijk zijn voorkeur voor Robert Maaskant uitspreken. "Ik wil het niet toespitsen op Maaskant", zo zegt hij. "Er zijn meerdere trainers in beeld. Ik heb ook wel een voorkeur, maar die spreek ik uit naar Graeme Rutjes of Justin Goetzee."
Maaskant zelf zegt nog geen contact te hebben gehad met NAC.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.