Organisatie rouwbijeenkomst Waalwijk vraagt burgemeester dringend RKC-wedstrijd af te gelasten - Omroep Brabant

Organisatie rouwbijeenkomst Waalwijk vraagt burgemeester dringend RKC-wedstrijd af te gelasten

29 oktober 2014 om 02:24
nl
De organisatie van rouwbijeenkomst Kunst van Herinneren in Waalwijk wil dat burgemeester Nol Kleijngeld een RKC-wedstrijd laat verzetten of afgelasten. De wedstrijd wordt op hetzelfde moment en niet ver van de rouwbijeenkomst gespeeld, de organisatie vindt dat niet passen bij de sfeer van Kunst van Herinneren.
Geschreven door

Kunst van Herinneren is een jaarlijkse bijeenkomst op begraafplaats Monuta Bloemendaal. Er wordt stilgestaan bij de overledenen. Op vorige edities waren er ook lezingen over verwerken en muziek.
Op het evenement komen honderden mensen af. De bijeenkomst wordt georganiseerd door rouwverwerkingsorganisatie De Horizon uit Waalwijk.
Wedstrijd verzetAfgelopen zomer kreeg Kunst van Herinneren een vergunning van de gemeente voor 1 november van vijf uur 's middags tot tien uur 's avonds. Vorige week ontdekte Adri Faro-Verspui van De Horizon dat de KNVB een wedstrijd van voetbalclub RKC heeft verzet naar 1 november om kwart voor acht 's avonds.
Begraafplaats Monuta Bloemendaal en het Mandemakers Stadion liggen dicht bij elkaar, daarom wil Faro dat burgemeester Kleijngeld ingrijpt.
Zo schrijft zij in een brief aan Kleijngeld: "Kunst van Herinneren en een voetbalwedstrijd zijn twee geheel verschillende evenementen en kunnen daarom onmogelijk tegelijk plaatsvinden. En aangezien de locaties dicht bij elkaar liggen en veel bezoekers trekken, kunnen er gevaarlijke situaties en verkeersoverlast ontstaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.