Steve Tompson (39) gevonden in kanaal België, getroffen door meerdere kogels

29 oktober 2014 om 15:16
nl
Het lichaam van de 39-jarige vermiste Steve Tompson uit Eindhoven is gevonden in het kanaal Bocholt-Herentals bij het Belgische Overpelt. De man is waarschijnlijk vermoord nadat hij door meerdere kogels werd geraakt.
Geschreven door

De Eindhovenaar was sinds 17 oktober vermist. Hij werd die avond door zijn vrouw naar Leende gebracht om een motor op te halen.
Volgens zijn vrouw kregen ze onderweg naar een motorzaak ruzie, waarna hij uitstapte. Dat gebeurde ter hoogte van hotel Jagershorst langs de snelweg A2 bij Leende. Sindsdien was Tompson spoorloos.
MotorzaakVoor Tompson stond een Harley Davidson klaar bij motorzaak US Style in Leende. Volgens de vrouw van Tompson wilde de Eindhovenaar zijn motor daar die vrijdagavond ophalen. Het bedrijf zegt dat ze hem die avond niet hebben gezien.
"Zijn motor stond al vier weken klaar na een onderhoudsbeurt. Meestal bellen klanten als ze de motor op komen halen, maar dat had Steve niet gedaan. Van zijn vrouw en zijn beste vriend hoorden we zaterdag dat Steve vrijdagavond op weg was naar ons", zegt iemand van US Style.
Vermist meldt ook dat Tompson twee weken voor zijn dood nog is gezien bij een manege in de buurt van hotel Jagershorst. Hij zat daar op het terras. Het is niet bekend of hij daar een afspraak had met iemand.
GezinTompson, die een eigen transportbedrijf had en getrouwd was en vader van drie kinderen is, lijkt te zijn doodgeschoten. Hij is zondag uit het water gehaald, nadat zijn lichaam was ontdekt door een fietser achter het bedrijf Umicore.
De politie in het Belgische Hasselt doet onderzoek naar de zaak. Zij willen vooralsnog niets kwijt over het onderzoek.
SatudahTompson was aspirantlid van motorclub Satudarah. Satudarah voorman Guus Pronk vertelt dat Steve nog niet zo lang bij de motorclub zat.  "Hij was one of the guys". Ze hebben inmiddels een minuut stilte gehouden in hun clubhuis. Of motorrijders verder nog een rol gaan spelen tijdens de uitvaart of op een andere manier "laten we helemaal over aan de wensen van zijn echtgenote." Guus Pronk zegt niet te weten of er een privé reden of een criminele oorzaak achter de dood van Steve Thomson zit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.