Duel RKC gaat door, club past muziek aan en doet stadionlichten later aan vanwege herdenking

29 oktober 2014 om 14:05
nl
Om de rouwbijeenkomst 'Kunst van Herinneren' zoveel mogelijk tegemoet te komen, gaat RKC Waalwijk voor aanvang van de wedstrijd tegen Almere City FC, komende zaterdag, één minuut stilte in acht nemen. De stadionlichten gaan later aan dan normaal en het volume van de muziek zal aangepast worden.
Geschreven door

De wedstrijd van RKC in de Jupiler League wordt op hetzelfde moment gespeeld als de rouwbijeenkomst op begraafplaats Monuta Bloemendaal. 'Kunst van Herinneren' is een jaarlijkse bijeenkomst waarbij wordt stilgestaan bij overledenen.
Duel wordt niet uitgesteldAdri Faro-Verspui van rouwverwerkingsorganisatie De Horizon deed bij de gemeente Waalwijk het verzoek om de voetbalwedstrijd uit te stellen naar een latere datum. De gemeente gaat hier niet op in. Volgens een woordvoerder ziet de burgemeester, die over de veiligheid gaat, geen zwaarwegende redenen om het duel af te gelasten.
Wel geeft de gemeente aan het een vervelende gang van zaken te vinden. Er wordt volgend jaar alles aan gedaan om geen voetbalwedstrijd te laten plannen op de dag van de herdenking.
Mevrouw Faro is niet blij met de gang van zaken, maar zegt niets anders te kunnen dan zich erbij neer te leggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.