Stichting Vrienden van Gaykrant doet ook aangifte tegen ambtenaren ministerie OCW

29 oktober 2014 om 12:44
nl
De Stichting Vrienden van de Gaykrant (SVG) heeft ook aangifte gedaan tegen ambtenaren van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Twee weken geleden werd al bekendgemaakt dat SVG aangifte ging doen tegen Henk Krol uit Eindhoven.
Geschreven door

SVG beschuldigt Krol van ‘oplichting', 'valsheid in geschrifte’ en ‘verduistering’. Henk Krol was van 1983 tot 2013 voorzitter van de stichting. Hij zou misbruik hebben gemaakt van subsidiegeld.
Aangifte tegen ministerieOok wordt aangifte gedaan tegen ambtenaren op het ministerie van OCW. De SVG beschuldigt de ambtenaren ervan dat ze opzettelijk hebben meegewerkt aan de fraude bij het verstrekken van de subsidies.
Daarnaast wordt aangifte gedaan tegen de toenmalige accountant van de stichting. Hij zou goedkeurende verklaringen hebben afgegeven, terwijl hij wist dat er zaken niet in orde waren.
Misbruik subsidiegeldHet ministerie wil het subsidiebedrag van ruim 200.000 euro terughebben, omdat Krol dat destijds onterecht gekregen heeft. De SVGK heeft dat geld niet, de kas van de stichting is leeg.
Half oktober liet de stichting beslag leggen op twee woningen van het kamerlid Krol. Hiermee wilde de SVGK voorkomen dat Krol geld wegsluist. Krol heeft de beschuldigingen eerder bestempeld als ‘complete onzin’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.