Ze zijn er weer, héél veel wespen: 'Kan hinderlijk zijn als je gezellig buiten zit'

EINDHOVEN - De één blijft heel koelbloedig als er eentje op de arm landt, de ander wordt compleet hysterisch. Wespen, daar hebben we het over. Als duveltjes uit doosjes komen ze ineens weer overal tevoorschijn. Ongediertebestrijders draaien overuren. Vooral de laatste week komen er veel meldingen binnen van wespennesten. Zo ook bij ongediertebestrijder Kees Lavrijssen uit Hapert.
Lavrijssen legt uit dat de wespen al langer leven, maar nu ineens massaal op ons glaasje limonade afkomen. "Als de wespen klein zijn, eten ze vooral insecten. Zijn ze volwassen dan gaan ze op zoek naar zoetigheid. Je ziet dat er nu meer overlast is. Vooral voor de mensen die gezellig buiten willen zitten, kan het erg hinderlijk zijn."  

Nog niet zo erg als drie jaar geleden
De laatste twee jaar zijn er nog niet zoveel wespen geweest als nu. Maar daarvóór had Nederland ook veel last van wespen. In 2012 waren er zelfs meer wespen dat dit jaar.

LEES OOK: Persoon door wesp gestoken in Sprundel, met spoed naar ziekenhuis gebracht


"Ik heb eigenlijk vakantie." Lavrijssen lacht als hij het zegt. Regelmatig gaat zijn telefoon en meldt iemand weer een wespennest. Om zijn klanten tevreden en prikvrij te houden, komt Lavrijssen dan toch maar in actie.