Overvaller Goldies Deurne woonde bij derde verdachte in huis en blijft vastzitten

29 oktober 2014 om 16:42 • Aangepast 21 november 2020 om 21:52
nl
Eén van de overvallers van juwelierszaak Goldies in Deurne heeft twee maanden bij de derde verdachte Zakaria G. gewoond. Dat is woensdag gezegd tijdens een eerste behandeling bij de rechtbank in Den Bosch. De man blijft vastzitten, zo werd besloten.
Profielfoto van
Geschreven door

De 27-jarige man die nu verdachte is, zit vast voor betrokkenheid bij de overval op Goldies in Deurne. Woensdag stond hij samen met zijn advocaat Gerard Spong voor het eerst voor de rechter.
Overvaller in huisDe man heeft één van de overvallers twee maanden in huis gehad. Twee dagen na de overval heeft de verdachte dat verteld bij de politie, zegt advocaat Spong.
Bij de overval op 28 maart kwamen twee overvallers om het leven. Het ging om de 20-jarige Abdel H. en de 29-jarige Youssef F. De Deurnese juweliersvrouw Marina opende het vuur op de overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen.
Naar DuitslandNa de overval gingen de verhalen rond dat ook een derde verdachte betrokken was bij de overval. De man die nu terechtstaat, werd deze zomer in Duitsland opgepakt. Hij ontkent dat hij gevlucht zou zijn naar Duitsland.
In de rechtszaak werd gezegd dat hij pas op 15 juni met zijn vriendin naar Duitsland ging, zijn vriendin zegde kort voor vertrek haar baan op.
Auto lenenOok heeft de 27-jarige verdachte een Volkswagen Polo uitgeleend aan één van de overvallers. Of het om een vluchtauto gaat, is onduidelijk. De Polo werd 3,5 kilometer van de juwelierszaak geparkeerd.
Er was ook een KIA bij de overval betrokken, die zou door de overvallers zijn gestolen in Eindhoven. Advocaat van de verdachte Gerard Spong vindt het daarom niet bewezen dat zijn cliënt voor de vluchtauto heeft gezorgd, dat is volgens hem de KIA van de overvallers geweest.
Verdachte blijft vastEr zijn volgens de rechtbank vooralsnog genoeg aanwijzingen dat Zakaria G. betrokken is geweest bij de voorbereiding van de overval. Hij blijft daarom vastzitten.
De officier van justitie noemde woensdag vooral het drukke telefooncontact tussen de overvallers en de verdachte als bewijs. Verder zijn er verklaringen van bekenden die zeggen dat Zakaria G. wist dat de juwelier overvallen ging worden.

Wachten op privacy instellingen...

Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.