Busmaatschappij Veolia in Breda herdenkt eigen oorlogsslachtoffers zeventig jaar na de bevrijding

29 oktober 2014 om 17:14
nl
Bij busmaatschappij Veolia in Breda is woendagmiddag een korte bijeenkomst gehouden voor de zeven werknemers die tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens hun dienst om het leven kwamen. Er werden bloemen gelegd bij een bronzen plaquette die in december 1945 door het toenmalige BBA werd opgericht.
Geschreven door

De bijeenkomst werd bezocht door nabestaanden van drie buschauffeurs en passagiers die omkwamen bij Amerikaanse luchtaanvallen. Namens de gemeente was wethouder Selçuk Akinci aanwezig bij de ceremonie.
Onbekende verhalenVorige week nog deed Veolia een oproep aan de nabestaanden om zich te melden. Van vijf van de zeven slachtoffers was het verhaal rondom hun dood namelijk niet bekend.
Woensdagmiddag meldden zich familieleden van twee van hen. Buschauffeurs Piet Rommers en Johan van Honk blijken op 21 juli 1944 om het leven te zijn gekomen na een luchtaanval van geallieerde jachtvliegtuigen. Ze reden toen op de bus tussen Steenbergen en Halsteren. Daarbij kwamen ook burgers om het leven.
Op de plaquette bij het hoofdkantoor van Veolia staan nu nog drie slachtoffers, van wie het verhaal van hun dood nog onbekend is. Dat zijn E.F. van der Heijden, A. van den Enden, en C. Cas. Reacties zijn welkom via het mailadres [email protected]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.