Enquêtecommissie komt met adviezen om nieuwe misstanden woningcorporaties te voorkomen - Omroep Brabant
Video

Enquêtecommissie komt met adviezen om nieuwe misstanden woningcorporaties te voorkomen

29 oktober 2014 om 17:37 • Aangepast 24 april 2020 om 19:10
nl
In Den Haag komt de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties donderdagmiddag met aanbevelingen hoe misstanden bij woningbouwverenigingen in de toekomst kunnen voorkomen.
Geschreven door

De commissie deed onderzoek naar mislukte beleggingen, grondaankopen en fraude. Daarmee gingen miljoenen euro's verloren.
Onder edeAfgelopen voorjaar moesten directeuren, toezichthouders, ambtenaren en politici onder ede uitleggen waar het is misgegaan. De meest in het oog springende misstanden kwamen aan het licht bij Vestia, Rochdale, maar ook bij WSG in Geertruidenberg en Laurentius in Breda ging het mis.
Woningstichting Geertruidenberg (WSG) kwam door risicovolle investeringen zwaar in de financiële problemen en ging bijna failliet. Dat werd op het nippertje voorkomen door een geldlening van 118 miljoen euro uit een speciaal noodfonds.
Voormalig directeur Peter Span moest daar tegenover de enquêtecommissie onder ede uitleg over geven. Volgende maand moet hij ook nog voor de rechter komen.
OmkopingDat geldt ook voor de voormalige leiding van woningcorporatie Laurentius in Breda. Volgens justitie heeft de voormalige top de corporatie voor tientallen miljoenen euro's opgelicht door omkoping en verboden prijsafspraken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.