Video

Ruim tachtig jerrycans drugsafval per vrachtwagen gedumpt in Berkel-Enschot, Tilburger aangehouden

29 oktober 2014 om 18:18 • Aangepast 21 november 2020 om 21:51
nl
Op het Buunderpad in Berkel-Enschot zijn woensdagmiddag 82 jerrycans met drugsafval gedumpt. Een 36-jarige man uit Tilburg is aangehouden. Een andere verdachte wist te ontkomen.
Profielfoto van
Geschreven door

Medewerkers van Rijkswaterstaat reden rond drie uur over de A58, die parallel loopt aan het Buunderpad. Ze zagen hoe de twee mannen vaten dumpten vanuit een vrachtwagen.

Wachten op privacy instellingen...

Te voet verder gevluchtDe medewerkers belden de politie en achtervolgden de vrachtwagen. De verdachten reden over het fietspad op de Meierijbaan.
Toen ze niet verder konden, stapten ze uit de wagen en gingen te voet de wijk Jeruzalem in. De politie heeft de verdachte op de Kettingstraat aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...

In de kleine vrachtwagen stond nog een vat chemicaliën. De politie heeft de vrachtwagen en nog een personenauto die in de omgeving stond meegenomen voor onderzoek.
Het afval is door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Een vat met zestig liter amfetamine-afval lag omgegooid op de grond. De inhoud was de bodem in gelekt. Rond elf uur was alles opgeruimd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.