PSV wint met ruime cijfers het bekerduel van Almere City

29 oktober 2014 om 21:41
PSV heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde in de KNVB-beker. Almere City, dat uitkomt in de Jupiler League, werd met 1-5 opzij gezet. Jürgen Locadia was twee keer trefzeker, net als Wijnaldum. Narsingh zorgde voor de openingstreffer.

De Eindhovense ploeg van de jarige Phillip Cocu begon met een flink gewijzigd elftal in Almere. Zo was er onder meer een basisplaats voor doelman Remko Pasveer en Jürgen Locadia.
Narsingh opent scorePSV begon prima aan het duel en kwam na ruim een kwartier op voorsprong. Ritzmaier stuurde Narsingh weg, die beheerst binnen schoot.
Via Santiago Arias en Adam Maher kreeg PSV kans de voorsprong uit te breiden, maar beide keren wist doelman Etemadi hun schoten te keren. Almere City werd via een afstandsschot gevaarlijk.
Nauwelijks in de problemenPSV controleerde het duel en kwam voor rust nauwelijks in de problemen. Almere City probeerde mee te voetballen en deed dat niet onverdienstelijk. Gevaar kon de thuisploeg nauwelijks stichten, tot vlak voor rust.
Uit een vrije trap belandde de bal pardoes voor de voeten van Sander Keller, die Pasveer passeerde. Verdedigend zag PSV er bij die vrije trap niet goed uit.
Cocu grijpt inNa de rust herstelde PSV zich snel van de gelijkmaker. Wijnaldum verving Ritzmaier, Narsingh moest plaatsmaken voor Luuk de Jong. Invaller Wijnaldum zette PSV vervolgens direct op voorsprong.
PSV wilde meer en ging op zoek naar uitbreiding van de score. Maher was dichtbij een doelpunt, maar Etemadi kon op het laatste moment zijn been uitsteken.
Ossenaar gevaarlijk voor AlmereAlmere City liet het er niet bij zitten. Met name de bedrijvige spits Vincent Janssen uit Oss was tot twee keer toe gevaarlijk. Bij zijn laatste poging moest Pasveer handelend optreden.
Twintig minuten voor tijd lijkt Jürgen Locadia aan alle illusies van Almere City een eind te maken door de derde PSV-treffer op het scorebord te zetten.
Locadia scoort tweedeDe aanvaller van PSV maakte twee minuten later zijn tweede doelpunt van de avond. Wijnaldum legde de bal terug, waarna Locadia eenvoudig kon binnenschieten.
Vervolgens gunde Cocu de pas 17-jarige Steven Bergwijn zijn debuut. Hij zag hoe Boldewijn namens Almere City nog op de lat schoot, waarna Wijnaldum voor het slotakkoord zorgde.
Na de wedstrijd was Cocu toch niet helemaal te spreken over het spel van zijn ploeg. "Ik ergerde me tot het eind van de eerste helft. Ik heb twee man gewisseld, maar had er net zo goed zo vier of vijf uit kunnen halen", aldus Cocu.