64-jarige oppas bakfietsongeluk Keldonk alsnog overleden

29 oktober 2014 om 23:29
nl
De 64-jarige oppas die vorige week maandag met twee kinderen het water van de Zuid-Willemsvaart bij Keldonk inreed, is alsnog in het ziekenhuis overleden. Dat bevestigt de politie woensdagavond. Bij het tragische ongeval kwam de 6-jarige Ryan Manders uit Erp om het leven.
Geschreven door

De oppas reed vorige week maandag met de 6-jarige Ryan en zijn 3-jarige zusje bij Keldonk vlakbij Sluis 5 het water in. Het 3-jarige meisje kon door de politie veilig naar de kant worden gebracht. De 6-jarige Ryan moest door duikers uit het water worden gehaald. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis.  
Lange tijd in kritieke toestandDe oppas was niet aanspreekbaar en moest worden gereanimeerd. Daarna lag de oppas lange tijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Daar is hij woensdag overleden. De man was een kennis van de ouders van de kinderen.
Het is niet duidelijk wat er is gebeurd, waardoor de oppas met de bakfiets met daarin de twee kinderen het water in is gereden. Volgens een ooggetuige zou de oppas onwel zijn geworden toen hij het jongetje wilde redden.
3-jarige zusje niet gewondHet 3-jarig zusje van Ryan raakte niet gewond bij het ongeval. De politie hielp het meisje op de kant.
De verslagenheid was groot in Erp na het fatale ongeluk. Het nieuws kwam hard aan op de Mariaschool in Erp waar Ryan op school zat. "Het is verschrikkelijk, niet te bevatten," zei directeur Paul Verrijdt van de Mariaschool in Erp.
De voetbalclub waar Ryan speelde gelastte afgelopen weekend alle wedstrijden af. "Iedereen moet de tijd en ruimte krijgen om dit grote verlies te verwerken", legde de jeugdvoorzitter toen uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.