Video

Acties tegen bezuinigingen bij thuiszorg in Noordoost-Brabant: ‘Laat ze maar eens meelopen’

29 oktober 2014 om 23:51
nl
Er komen acties tegen de enorme bezuinigingen bij de thuiszorg in Noordoost-Brabant. Dat is woensdagavond besloten op een druk bezochte bijeenkomst van vakbond AbvaKabo in hotel Nuland. De bond wil in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 november de politiek bestoken met protesten.
Geschreven door

Thuiszorgverlener Pantein-Vivent staat op omvallen en moet mogelijk honderden mensen ontslaan. Maar zover hoeft het volgens de vakbond niet te komen, als de gemeenten maar meer geld aan zorg willen besteden.  
Pot met geldVolgens vakbondsbestuurder Lilian Marijnissen is dat geld er wel. “In Oss is 200.000 euro in een pot voor de zorg, die gewoon niet is besteed.” Marijnissen roept de thuiszorgers op om in aanloop naar de verkiezingen van zich te laten horen.
Een van de ideeën van de vakbond is om gemeentepolitici een dag mee te laten lopen in de thuiszorg. “Dan zullen ze vooral een hoop ellende zien”, zegt een vrouw die de gevolgen bezuinigingen al dagelijks ziet. “Er is veel te weinig tijd om ouderen goed te wassen, echt vreselijk.”
Een van de vrouwen op de bijeenkomst ziet het niet meer zitten in de zorg: “Ik ben moe van alle bezuinigingen en het steeds moeten vechten voor mijn functie. Daarom ga ik iets anders doen en stap ik uit de zorg.”
DebatZeker is dat de gemeentepolitici gaan horen van de dames in de thuiszorg. Zo zullen ze met vijfhonderd mensen naar het verkiezingsdebat in Oss gaan en een eigen debat organiseren, zodat de politici niet om het onderwerp zorg heen kunnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.