Curator failliete bedrijven: ‘Henk Krol liegt over administratie en subsidies’

30 oktober 2014 om 08:28
nl
Henk Krol uit Eindhoven liegt over de manier waarop hij subsidies gebruikt heeft. Dat zegt Louis Deterink, de curator van de bedrijven van Krol die vorig jaar failliet gingen, in de Telegraaf.
Geschreven door

Iedereen die vragen had over de manier waarop onder andere de Gaykrant de subsidies had gebruikt, werd door Krol de afgelopen tijd doorverwezen naar de curator. Deterink zou de administratie van die bedrijven moeten hebben.
Geld terugbetalenDe Stichting Vrienden van de Gaykrant is in het nieuws, omdat zij 200.000 euro subsidie moeten terugbetalen aan de staat. Er zou veel subsidie misbruikt zijn in de tijd dat Krol aan het roer stond bij de Gaykrant en de stichting.
Curator Deterink is het beu dat Krol naar hem wijst, schrijft de Telegraaf. Volgens Deterink heeft hij niets te maken met de Stichting Vrienden van de Gaykrant, maar alleen met het faillissement van de krant zelf.
Administratie teruggevenDeterink zegt ook tegen de krant dat hij bijna alle administratie aan Krol heeft teruggegeven. Volgens de curator werd subsidiegeld dat bedoeld was voor homo-emancipatie van de rekening van de stichting overgemaakt naar de bedrijven van Krol, zonder facturen.
Stichting Vrienden van de Gaykrant heeft woensdag aangifte gedaan tegen Krol en een aantal ambtenaren bij het ministerie van OCW. Krol wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte en oplichting. Zelf zegt Krol dat hij niets verkeerd heeft gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.