Omgekomen Anna van Keulen (13) uit Tilburg nu ook over de grens beroemd: ‘Grab the tissues’

30 oktober 2014 om 10:36
nl
De 13-jarige Anna van Keulen oogst deze week ook bewondering over de grens. Het hartverscheurende filmpje waarop het verongelukte meisje uit Tilburg op de piano het themalied van Downton Abbey speelt, is door diverse internationale media opgepikt. “Heartbreak alert”, kopt het Amerikaanse The Inquisitr News.
Geschreven door

Vader Niek van Keulen uit Tilburg liet de grote wens van zijn onlangs overleden dochter Anna (13) deze week uitkomen. Als eerbetoon aan haar zette hij een filmpje van Anna achter de piano online. In de hoop dat zij beroemd zou worden, want dat was haar grootste wens. Dat is gelukt.
'Life can be tragic'Sterker nog, Anna is zelfs wereldberoemd geworden. Van Deseret News, Mashable tot ClassicFM en WhatsTrending: het ontroerende verhaal rondom de dood van Anna raakt mensen vanuit alle hoeken van de wereld. “Grieving father fulfills his deceased daughter's dream of fame”, zo kopt het gerenommeerde Mashable. “Grab the tissues”, vervolgt de nieuwssite het verhaal.
Bij The Inquisitr News zijn ze ook diep getroffen door het beroemde YouTube-filmpje. “Life can be unbearably tragic”, stelt de nieuwssite. “The song is carried out beautifully by Anna.”[YouTube:body:http://youtu.be/AJltZEOGJPg]
'Last time she played it'Naast op YouTube is het filmpje ook geplaatst op Reddit, een populaire Amerikaanse sociale nieuwswebsite. Daar is het filmpje ruim een miljoen keer bekeken.
“The story behind it will move you to tears”, belooft ViralityVideos. “It was beautiful, but sad because this was the last time she played a piano.” Dat laatste is overigens niet waar, want het filmpje is al eind augustus gemaakt.
Overweldigd door aandachtVader Niek liet woensdagochtend weten dat hij en zijn vrouw overweldigd zijn door alle media-aandacht die het filmpje heeft gekregen. Ze hadden nooit verwacht dat het zo massaal gedeeld zou worden. Woensdagavond droegen haar teamgenoten op het veld bij HC Tilburg om hun pols een zweetbandje met de naam van Anna.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.