Derde man Ada S.: 'Onwerkelijk, hoe kan iemand dit allemaal doen?'

30 oktober 2014 om 10:42
nl
Het was woensdag een aangrijpende dag, vertelt Jos uit Sambeek. Hij was verloofd met Ada S. en zou haar derde echtgenoot worden, maar de plannen voor een huwelijk zijn er allang niet meer. Twee dagen lang is hij in Friesland om de zaak van Ada S. uit Vortum-Mullem te volgen. Donderdag is de tweede dag van de behandeling.
Geschreven door

"Als je dit allemaal hoort ben je verbaasd. Alle verhalen komen tijdens deze twee dagen weer boven. Hoe kan iemand dit allemaal doen?" Want voor hem is Ada S. schuldig. "Er is toch genoeg bewijs, hopelijk wordt ze veroordeeld"
Geen spreekrechtJos maakt tijdens deze twee dagen geen gebruik van zijn spreekrecht als slachtoffer. "Daar heb ik geen behoefte aan. Maar gisteren, na de emotionele slachtofferverklaringen van haar zonen, heb ik heel even getwijfeld. Toch ga ik het niet doen."
Na de dood van Ada's tweede man verhuisde ze naar Vortum-Mullem, waar ze Jos ontmoette. Jos' huis in Sambeek werd in brand gestoken in 2013. Ada wordt ervan verdacht dat ze ook daar iets mee te maken heeft.
Woensdag werden de feiten behandeld in de rechtszaal. "Onwerkelijk als je dit allemaal hoort", aldus Jos. Donderdag worden buren van Jos als getuigen gehoord over de brand.
Dag tweeDonderdag is de tweede dag van de behandeling van de zaak rond Ada S. Ze wordt ervan verdacht dat ze twee echtgenoten vermoord heeft met gif. Aan het begin van de middag wordt de eis van justitie verwacht. Ook worden donderdag deskundigen gehoord.
Op de eerste dag van de behandeling kwamen onder andere de dochters van Ada's tweede man aan het woord. Zij legden een emotionele verklaring af. Veel familieleden geloven niet in Ada's onschuld. Ze reageerde opmerkelijk koel op de dood van haar echtgenoten en had voor hun dood levensverzekeringen afgesloten.
Verslaggever Emile Vaessen is in de rechtbank in Leeuwarden en doet via Twitter verslag van de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.