Actievoerder Raymond Bos gaat boom Zaartpark Breda weer in, kap stilgelegd

30 oktober 2014 om 11:03 • Aangepast 21 november 2020 om 21:51
nl
De kap van de bomen in het Zaartpark is donderdagochtend stilgelegd. De gemeente komt om halftwee 's middags naar het park om uitleg te geven aan bewoners. Volgens een woordvoerder gaat de kap waarschijnlijk maandag verder. Er staan nu nog zo'n vijf tot zeven bomen die gekapt moeten worden.
Profielfoto van
Geschreven door

Actievoerder Raymond Bos is donderdagochtend weer in een boom in het Zaartpark in Breda geklommen. Hij zette zijn protest tegen de kap van 41 bomen in het park voort.
"Ik wil degene spreken die verantwoordelijk is voor het kappen van de bomen. Ik wil ze hier laten zien wat ze hebben aangericht", vertelde hij donderdagochtend. "Het is de kap van een heel park, niet zomaar een boompje."
Spandoek in boomBos begon woensdagmiddag met zijn actie in het Bredase park. Hij klom in een boom en hing een spandoek op met de tekst: 'Gemeente Breda, schandalig besluit!! Red ons park'. Hij wil een statement maken. "Het is een symbolische actie. Ik vind deze kap te radicaal."

Wachten op privacy instellingen...

Woensdag had hij succes, althans voorlopig: de boom waarin hij zat, bleef in ieder geval nog een nacht staan.
Grond omhoog gedruktBuurtbewoners zijn niet blij met het besluit van de gemeente om 41 bomen te kappen in het Zaartpark. Er komen slechts vijftien bomen voor terug.
De bomen worden gekapt omdat de boomwortels naar de oppervlakte zijn gegroeid. Daardoor is de grond omhoog gedrukt, waardoor de weg is beschadigd. "Ik wil samen met de gemeente kijken hoe erg die beschadiging is", aldus Bos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.