Ada S. ook verdacht van brandstichting bij huis derde man in Sambeek

30 oktober 2014 om 11:41 • Aangepast 21 november 2020 om 21:51
nl
Ada S. uit Vortum-Mullem wordt ook verdacht van brandstichting bij het huis van haar derde man Jos, in Sambeek. Op de tweede dag van het proces in Leeuwarden worden getuigen gehoord over de brand. Ada wordt er ook van verdacht dat ze haar ex-echtgenoten heeft vermoord.
Profielfoto van
Geschreven door

Justitie eiste donderdag 20 jaar cel en tbs tegen Ada S.
Woensdag werden verschillende deskundigen en getuigen gehoord over de moorden. Ada zou de mannen vergiftigd hebben. Onder andere de dochters van Ada’s tweede man legden emotionele verklaringen af.
Getuigen van brandBuren van Jos, wiens huis in 2013 in brand werd gestoken, getuigden donderdag in de rechtbank. Zij zeggen dat ze de Peugeot van Ada S. hebben zien wegrijden vlak na het ontstaan van de brand.

Wachten op privacy instellingen...

Woensdag werden ook al feiten over de brand behandeld. Jos vertelde donderdagochtend dat het een aangrijpende dag was. "Als je dit allemaal hoort ben je verbaasd. Alle verhalen komen tijdens deze twee dagen weer boven. Hoe kan iemand dit allemaal doen?", zei hij.
Dubbele gifmoordIn 2004 overleed de eerste man van S. Hij was 45 jaar en woonde samen met S. in Enkhuizen. Het tweetal kreeg vier kinderen. Na zijn dood vertrok S. naar Franeker, waar ze haar tweede echtgenoot leerde kennen. Hij overleed in 2012.
Het leek erop dat beide mannen een natuurlijke dood waren gestorven, maar eind vorig jaar en begin van dit jaar werden de lichamen opgegraven door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dat leidde tot de verdenking van moord. Op 26 november werd S. opgepakt.
Veel familieleden geloven niet in Ada's onschuld. Ze reageerde opmerkelijk koel op de dood van haar echtgenoten en had voor hun dood levensverzekeringen afgesloten.
Verslaggever Emile Vaessen is in de rechtbank in Leeuwarden en doet via Twitter verslag van de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.