Eetbare insecten in de schappen bij Veghelse supermarktketen Jumbo

30 oktober 2014 om 11:49
nl
Wie eens iets anders dan vlees of vis wil eten kan vanaf volgend jaar bij de supers van Jumbo terecht voor eetbare insecten. Volgens het bedrijf is het de eerste supermarktketen in Nederland die in al haar winkels eetbare insecten gaat aanbieden.
Geschreven door

"Een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie. Het eten van insecten wordt steeds actueler'', aldus Jumbo donderdag.
Recept tegen voedselschaarsteBehalve dat het gezond is, biedt een insectenmaaltijd ook de mogelijkheid om iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld, stelt het de supermarktketen uit Veghel.
De Jumbo-winkels in Groningen en Haren verkopen vanaf vrijdag al insectenproducten, die per portie tussen de 5,95 en 6,79 euro kosten. Het gaat om 'buggy balls' van meelwormen, 'buggy burgers' van buffalowormen en 'buggy crisps' van wasmotlarven. "Die crisps zijn er in de smaken paprika en zout'', aldus Jumbo.
Wat er landelijk in de Jumbo winkels komt te liggen, maakt de supermarktketen op een later moment bekend.
PvdD: 'Burgers zijn misleidend'Tegelijk met de aankondiging van Jumbo, stelde de Partij voor de Dieren in het Europees Parlement donderdag dat burgers met insecten in België niet moeten worden verkocht als groenteburger of vleesvervanger.
Het is misleidend voor consumenten. De burgers, schnitzels en nuggets met gemalen buffalowormen liggen in Belgische supermarkten tussen de vegetarische producten. Zij worden gepresenteerd als vleesvervanger, klaagt Europarlementariër Anja Hazekamp.    De Belgische producent Damhert wil het insectenvlees binnenkort ook in Nederlandse supermarkten verkopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.