Natuurmonumenten opent eerste eigen natuurbegraafplaats in Huis ter Heide bij Tilburg

30 oktober 2014 om 12:16
nl
Natuurmonumenten opent volgend najaar de eerste eigen natuurbegraafplaats in Huis ter Heide bij Tilburg. Op het landgoed Huis ter Heide tussen De Moer en Loon op Zand richt de vereniging samen met Natuurbegraafplaatsen Nederland 35 hectare bos in als laatste rustplaats.
Geschreven door

Natuurmonumenten streeft naar tien tot vijftien eigen begraafplaatsen in natuurgebieden. Het verschil met een normale begraafplaats is dat er geen grafmonument is toegestaan, behalve een houten gedenkteken met een persoonlijke tekst.
Ook een grafkist mag, maar alleen als die is gemaakt van afbreekbaar materiaal als hout, karton, zijde of katoen. Natuurgraven worden niet geruimd en zijn in dat opzicht dus voor eeuwig.
Al jaren verzoekenHet openstellen van natuurgebieden als begraafplaats levert de vereniging geld op, waarmee andere natuur in stand kan worden gehouden, zegt een woordvoerster.
Daarnaast krijgt Natuurmonumenten al jaren verzoeken om doden te mogen begraven in de natuur. As verstrooien kon wel, maar begraven was tot nu toe onmogelijk.
Ook in OostelbeersDe natuurbegraafplaats is weliswaar de eerste die eigendom is van Natuurmonumenten, het is niet de eerste in Brabant. Die eer ging naar Oostelbeers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.