Nieuwe verklaring over Eindhovenaar Ronnie van B. vertraagt zaak Belgische kasteelmoord

30 oktober 2014 om 14:26
nl
De start van het proces rondom de geruchtmakende kasteelmoord is met enkele maanden vertraagd. Dat heeft te maken met een nieuwe verklaring van een getuige over de Eindhovense Ronnie van B., zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.
Geschreven door

Het parket van Brugge had gehoopt het proces begin volgend jaar te laten plaatsvinden, maar dat gaat niet meer lukken. De advocaten van de betrokken partijen ontdekten een 'opvallende getuigenis' over de Eindhovense beroepscrimineel.
'Klus te klaren'Ronnie van B. kreeg eind 2011 te horen dat hij aan terminale longkanker leed. Hij zou rond die periode aan een kennis hebben verteld dat hij nog 'een klus te klaren' had. "Ik moet nog iemand vermoorden", zou hij hebben opgebiecht.
Deze informatie moet volgens de advocaten verder worden onderzocht. Volgens het Belgische gerecht heeft Van B. de Belgische kasteelheer Stijn Staelens vermoord. Er zou echter nog een tweede schutter in beeld zijn.
Familieleden verdachtBij drie familieleden van Van B. is DNA-materiaal afgenomen, zo werd vorige week bekend. Zij worden momenteel verdacht. Staelens werd in januari 2012 in of in de buurt van het kasteel in het Belgische Wingene vermoord.
Zijn lichaam werd pas dagen later in een bosgebied in de buurt gevonden. De hoofdverdachte Ronnie van B is inmiddels overleden. De Eindhovenaar was al terminaal toen hij voor de huurmoord werd ingeschakeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.