Huis in Eindhoven doorzocht vanwege mogelijk gewelddadig jihadisme, beslag op computers en telefoons

30 oktober 2014 om 15:58
nl
De politie heeft donderdagochtend in een actie tegen gewelddadig jihadisme een huis in Eindhoven doorzocht. Tijdens de actie zijn computers, tablets, usb-sticks en mobiele telefoons in beslag genomen.
Geschreven door

Dat laat justitie donderdag weten. Een woordvoerder wilde niet zeggen waar in Eindhoven het huis is doorzocht. Behalve in Eindhoven zijn er ook huizen in Arnhem, Doesburg en Rotterdam door de politie doorzocht.
De grootschalige politieactie was gericht op het verzamelen van bewijs tegen gewelddadige jihadisten en hun reizen naar Syrië. Daarnaast richt het onderzoek zich volgens justitie op deelname aan de terroristische organisatie 'Jabhat al-Nusra'.
Paspoorten in beslag genomenBij de actie werden in de andere steden zes paspoorten in beslag genomen. In Eindhoven bleek dit niet nodig, meldt een woordvoerder. Er werd donderdagochtend in Eindhoven ook niemand aangehouden.
Justitie en de politie zetten zich actief in op het vervolgen van jihad-strijders. Tot nu toe is er geen aanleiding om verdachten aan te houden, zegt justitie.
Jihad in NederlandWillem Heijster, militair psycholoog buiten dienst, liet eerder weten dat Nederland rekening moet houden met het feit dat ook hier mensen onthoofd kunnen worden door jihad-gangers.
Militairen in Nederland krijgen van Defensie het advies niet meer met hun militaire kleding de bus of trein te nemen. Ze lopen extra gevaar omdat Nederland deelneemt aan de missie tegen IS in Irak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.