Nog geen paniek bij Helmond Sport: 'Ik heb het tactisch vermogen van spelers te hoog ingeschat'

30 oktober 2014 om 16:52
nl
Helmond Sport kent een dramatische start van de competitie. Na elf wedstrijden staat de ploeg op een gedeelde laatste plaats in de Jupiler League. Teleurstellend, want de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen waren hooggespannen. De play offs het doel, promotie naar de eredivisie de droom. "Dat is nu niet reëel, we moeten nu alleen praten over wedstrijden winnen."
Geschreven door

Helmond Sport wist tot nu toe slechts een wedstrijd te winnen. De derby tegen Top Oss, dat wel. Maar het is natuurlijk niet genoeg om de supporters tevreden te houden. Trainer Jan van Dijk voelt de hete adem in zijn nek.
Absolute onzin"Dat mag ook wel", zegt Van Dijk. "Ik vind dat je als supporter absoluut recht van spreken hebt. Ik ben het alleen niet eens dat men zegt dat ze hun best niet doen, dat er geen spirit in zit. Iedereen praat elkaar na. Dat gaat van supporters naar sponsoren, naar pers. Dat vind ik absolute onzin."  
Volgens de trainer van Helmond Sport is er een andere oorzaak. "Misschien heb ik het tactisch vermogen van de selectie wel te hoog ingeschat. Dat is geen schande, maar ik had me er iets anders bij voorgesteld. We hebben nu samen besloten om even een stapje terug te doen. Om het wat simpeler te houden. Op die manier proberen ervoor te zorgen dat we het vertrouwen weer terug krijgen."
Geen irritaties, geen groepjesOndanks de slechte resultaten geloven ze bij Helmond Sport in een ommekeer. "Vaak hoor en zie je dat bij ploegen waar het heel slecht gaat je wat irritatie krijgt", zegt keeper Wouter van der Steen. "Dat er groepjes gaan ontstaan in de ploeg. Dat is bij ons niet het geval. We zijn nog steeds een team. Inclusief de trainer."
"Als men vindt dat het er vertrouwen er niet meer is, dan hoor ik het wel", zegt Jan van Dijk. "Ze weten ook wat wij er aan doen. Ik heb er ook slapeloze nachten van. Maar we zijn zo hard bezig om er een ommekeer aan te geven en dat gaat gebeuren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.