Biesbosch opnieuw decor voor film over de Tweede Wereldoorlog

30 oktober 2014 om 17:18 • Aangepast 24 april 2020 om 19:13
nl
Natuurgebied de Biesbosch zal opnieuw het decor vormen van een film over de Tweede Wereldoorlog. De film heet Biesbosch onder Vuur. De aftrap voor deze nieuwe film over de Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog vindt plaats tijdens de herdenking van Drimmelen 70 jaar bevrijd op 8 november. Het scenario wordt herschreven naar waargebeurde historische belevenissen van de zogeheten liniecrossers.
Geschreven door

In de laatste oorlogswinter brachten liniecrossers per boot medicatie, boodschappen, passagiers  en geallieerden van het bevrijde zuiden naar het bezette noorden.
's Nachts met gammele kleine bootjes van Drimmelen, dwars door de ruige Biesbosch, naar Sliedrecht met gevaar voor eigen leven. Zij staan centraal in de film Biesbosch onder Vuur
Aanjager RasenbergDe film komt er vooral door initiatiefnemer Rinus Rasenberg. "Na drie jaar schrijven, praten, vragen, duwen en trekken is de kogel door de kerk. We kunnen van start gaan met het vervaardigen van de film", zegt een enthousiaste Rasenberg, die vooral blij is met een substantieel subsidiebedrag toegekend door de provincie Brabant.
Filmregisseurs Eddy Terstall en Hidde Simons tekenen voor de regie van de film. Het filmteam, waaronder ook cameraman Ron Jansen uit Made, zullen tijdens de opnames in februari 2015 dagenlang de ontberingen van een winterse Biesbosch moeten doorstaan. Steun van honderden vrijwilligersDe low-budget film kan rekenen op steun van ruim honderd vrijwilligers uit de hele Biesboschregio. Het gaat dan om spelers, figuranten en mensen voor hand en spandiensten.
Piet van den Hoek uit Werkendam, de enig nog levende liniecrosser en onderscheiden met de Militaire Willemsorde, heeft zitting genomen in het comité van aanbeveling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.