Video

Na elf overvallen is de maat vol, Tilburgs echtpaar stopt met tankstation

30 oktober 2014 om 21:18 • Aangepast 24 april 2020 om 19:13
nl
Het echtpaar Tafuni trekt de stekker uit het Texaco tankstation op de Tobias Asserlaan in Tilburg. Ze hebben hun buik vol van alle overvallen. De afgelopen tien jaar zijn ze elf keer overvallen. En dat was altijd door gewapende mannen. Ze hebben het gevoel dat ze de veiligheid van hun personeel niet meer kunnen garanderen.
Geschreven door

Colino Tafuni en zijn vrouw hebben het tankstation al zo’n twintig jaar. Hij heeft het weer overgenomen van zijn schoonouders. Ze laten een echt familiebedrijf achter en dat was niet makkelijk.
Moeilijk besluit De laatste overval was op 23 mei. “We hebben er daarna een half jaar over nagedacht en het was een heel moeilijk besluit, maar dit is wel het beste”, aldus Tafuni.
“Een medewerker van ons werkt hier al dertien jaar en heeft al vier overvallen meegemaakt. Daar heeft ze veel last van. Ze is bang en durft bijvoorbeeld ’s avonds haar hond niet meer uit te laten. Ze krijgt nu een cursus van slachtofferhulp. Dat helpt een beetje, maar ik wil niet wachten tot ze een vijfde overval moet meemaken.”
Erg jammer Ook de klanten vinden het jammer. “Ik ga ze missen”, zegt een man die er al komt sinds de tankstation bestaat. “Ik ken Colino en Pascalle al sinds ze klein waren. Het is echt erg dat ze nu weg gaan vanwege die overvallen.”
Het echtpaar heeft het aantal overvallen flink zien toenemen. De eerste jaren was er niets aan de hand, maar sinds tien jaar is het raak. “Het zijn allemaal jongens tussen de 16 en 20 jaar oud,” vertelt Tafuni.
“En ze waren allemaal gewapend. De politie zegt dat het aantal overvallen afneemt, maar daar heb ik niets van gemerkt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.