Video

Miljoenenjacht-blunder voor de rechter, Arrold van den Hurk wil Linda de Mol laten getuigen

31 oktober 2014 om 08:00
nl
De advocaat van Arrold van den Hurk uit Son wil onder anderen Linda de Mol als getuige horen over wat er misging in het tv-programma Miljoenenjacht. Vrijdag stond de bakker uit Son samen met zijn advocaat hiervoor voor de rechter in Amsterdam. "Het gaat mij niet om het geld, maar het moet wel eerlijk gebeuren."
Geschreven door

Van den Hurk drukte tijdens het spel op de stopknop, maar zei dat hij zich in z'n zenuwen had vergist. De rechter buigt zich nu over de vraag of zijn advocaat ook Linda de Mol, de notaris van het programma en de regisseur mag oproepen als getuigen in de zaak.
Geen 5 miljoen, wel 125.000 euroArrold van den Hurk deed vorig jaar november mee met het populaire spelprogramma van Linda de Mol. Hij zegt dat hij door had willen gaan

voor de vijf miljoen euro. maar per ongeluk op de knop drukte. De notaris die het programma begeleidt stond niet toe dat hij alsnog door mocht gaan.
Uiteindelijk won Van den Hurk 125.000 euro, en niet de vijf miljoen euro die in zijn koffer zat. "Maar om het geld is het mij niet te doen. Ik ben nog net zo gelukkig als van tevoren. Gezondheid is uiteindelijk het belangrijkste."  
Zaak in RotterdamAdvocaat Peter Plasman benaderde het 'miljoenenjachtslachtoffer' zelf. Hij denkt dat ze een sterke zaak hebben. "Volgens de regels heeft hij een koffer gekregen die de bank kan terugkopen. Dat is echter niet gelukt. Die koffer met vijf miljoen euro is dus nog steeds van hem."
Onlangs sprak de rechtbank in Rotterdam zich in een soortgelijke zaak uit. Iemand had tijdens een veiling voor een bedrijfspand per ongeluk op 'mijn' gedrukt. De bieder zei meteen dat hij zich had vergist. De rechtbank achtte het toen aannemelijk dat de man zich inderdaad had vergist en oordeelde dat hij niet aan de koop gehouden was.
De vraag is of dat ook voor deze zaak geldt. Volgens hoogleraar burgerlijk recht Steven Bartels van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft Van den Hurk 'weinig kans'.
GetuigenverhoorAdvocaat Plasman wil nu mensen van de tegenpartij gaan horen.

Onder hen zijn Linda de Mol, de notaris en de regisseur van het programma.
Volgens Plasman wordt zo'n getuigengehoor zonder meer toegestaan, maar de directie van RTL wil daar eerst over gehoord worden voordat zij meewerkt.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.