'Project X-feest' van StukTV blijkt klein, politie onderschept toch preventief twee partybussen

31 oktober 2014 om 00:11 • Aangepast 21 november 2020 om 21:50
nl
Het werd groots aangekondigd, maar het geheime feest van StukTV uit Uden bleek uiteindelijk weinig voor te stellen. Toch voelde de politie zich donderdagavond genoodzaakt twee bussen met tientallen feestgangers stil te zetten om ze te waarschuwen voor mogelijke overlast.
Profielfoto van
Geschreven door

Het ‘Project StukTV’ feest werd via Facebook aangekondigd. De organisatie is StukTV, een YouTube-programma (432.000 abonnees) van drie jongens uit Uden waarin ze in filmpjes opdrachten uitvoeren van kijkers.

Wachten op privacy instellingen...

Het feest wordt op een geheime locatie in Brabant georganiseerd. Toen de politie signalen binnenkreeg over het feest, greep ze preventief in. Twee bussen met feestgangers werden aan de kant gezet. Een van de bussen was onderweg vanuit Utrecht, de andere werd aan de kant gezet in de buurt van Sint-Oedenrode.
'Extra alert'“Zeker na Project X in Haren zijn we extra alert op dit soort meldingen”, laat een politiewoordvoerder weten. “We hebben de organisatie en de tientallen mensen die onderweg waren, preventief aan de kant gezet om ze te waarschuwen. Bij overlast gaan we over tot actie.” Niemand is aangehouden.
Vanaf Utrecht Centraal en het station van Eindhoven had de organisatie partybussen geregeld.
Project X in HarenIn september 2012 liep een Project X-feestje in het Groningse Haren uit de hand. Twintig relschoppers werden aangehouden en er waren dertig gewonden. De heren van StukTV waren toen ook aanwezig om te filmen en kregen zelfs klappen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.