Video

‘Het is geweldig’, Udenhout doneert massaal voor speciale ooroperatie voor Fabe (3)

31 oktober 2014 om 08:55
nl
Opa Ton Brekelmans kan het nog steeds niet geloven. Het is alsof de volledige gemeenschap van Udenhout zich inzet voor zijn 3-jarige kleinzoon Fabe. Het jongetje mist een rechteroorschelp en kan geholpen worden met een kostbare operatie. Vrijdagavond is daarvoor een benefietavond en die is helemaal uitverkocht. “Het verhaal van Fabe leeft in Udenhout”, spreekt opa Ton tevreden.
Geschreven door

"Natuurlijk willen we heel graag Fabe helpen", zegt een vrouw tijdens de benefietavond. En dat er zoveel mensen zijn? "Dat is op een dorp. Dan help je elkaar."
Fabe naar AmerikaFabe werd drie jaar geleden geboren zonder rechteroorschelp. In Nederland hebben artsen nog niet de expertise om de gecompliceerde operatie uit te voeren, maar in de Verenigde Staten loopt een gerenommeerde dokter rond die dat wél kan. “Hij heeft al duizend van dit soort operaties uitgevoerd, we hebben het volste vertrouwen in deze meneer.”
'Onze auto's moeten verkopen'De kosten voor de operatie zijn niet mals: 30.000 euro. De familie van Fabe heeft al een hoop maatregelen moeten nemen om een deel van de kosten te kunnen bekostigen. “We moesten onze auto’s verkopen en hebben onze spaarrekeningen geplunderd", legt de grootvader uit. “Daarom is het zo mooi om te zien dat alle artiesten belangeloos komen optreden vanavond.”
Volgens Ton begint het ‘steeds meer’ te leven in Udenhout. “Het lijkt wel alsof iedereen ons wil helpen. Er is voor vrijdagavond zelfs een wachtlijst”, lacht hij. Opa Ton hoopt na de benefietavond uit te komen op een inzameling van ongeveer veertienduizend euro.
Operatie VSBrabantse cabaretiers Andy Marcelissen, Rob Schepers en Kitty Goverden komen vrijdag belangeloos optreden. Opa Ton is zelf een bekende tonprater in Udenhout en staat ook op het programma. "Maar wat ik ga doen, houd ik nog even geheim", lacht hij.
Het is de bedoeling dat Fabe 16 juni 2015 onder het mes gaat in Amerika. Hij moet daar met zijn ouders dan ongeveer een maand blijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.