Video

Inge van den Boer (11) zamelt geld in voor fietspad Haghorst-Moergestel: ‘Het is er gevaarlijk'

31 oktober 2014 om 09:51
nl
Dat je niet volwassen en een groot ondernemer hoeft te zijn om dingen te realiseren, bewijst de 11-jarige Inge van den Boer uit Haghorst. Het meisje zamelt geld in voor een nieuw fietspad tussen Haghorst en Moergestel. Ze vindt de verkeersveiligheid daar onvoldoende. "Het is er door de smalle wegen te gevaarlijk voor fietsers", stelt ze.
Geschreven door

Als jeugdwethouder van Verkeer en Veiligheid ontving Inge maar liefst 2000 euro subsidie om haar plan te realiseren. Dit is lang niet genoeg en dus vraagt het meisje om hulp. "Veel jongeren uit Haghorst gaan op de fiets naar de school van Durendael in Oisterwijk. Die moeten daar veilig naartoe kunnen gaan", aldus Inge.
2,50 euro per meterVia crowdfunding wil Inge 8750 euro ophalen. Op de website Geeferom.nl kunnen mensen doneren. Voor 2,50 euro adopteer je een meter fietspad.
"De wethouder hoopt dat iedereen in de omgeving iets wil bijdragen, zodat er genoeg draagvlak is", legt ze uit. Ze hoopt dat de gemeente het fietspad dan vervolgens ook echt wil aanleggen.
'Meisje gewond'Niet alleen kinderen zouden iets aan het fietspad hebben, zegt Inge. "Aan die weg liggen ook voorzieningen voor ouderen die daar ook op de fiets naartoe moeten. Ook voor hen is het te gevaarlijk." Het stukje fietspad zou over twee jaar gerealiseerd kunnen worden, maar daarvoor heeft het lid van de jeugdgemeenteraad wel genoeg draagvlak nodig.
Het fietspad is dringend nodig, zegt ze. "Laatst is daar nog een meisje gewond geraakt bij een ongeluk. Vrijdagmiddag gaat Inge een rondje fietsen met burgemeester Ryan Palmen. "Ik ga hem laten zien hoe gevaarlijk het is voor fietsers", spreekt de scholiere vol vertrouwen.
Donaties"Zouden jullie ons alsjeblieft geld willen geven? Het is nodig", luidt de boodschap van het bijzondere meisje. Of het fietspad er komt, ligt niet aan het geld, legt de moeder van Inge uit. "Voor de wethouder is vooral draagvlak belangrijk", vertelt ze.[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=rsBhpp6rqxE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.