Video

Jenaplanschool Antonius Abt één van de winnaars wedstrijd Kinderpostzegelactie

31 oktober 2014 om 11:46
nl
De Jenaplanschool Antonius Abt uit Engelen heeft de creatieve wedstrijd van de kinderpostzegelactie gewonnen. Het is één van de vijf scholen die op schoolreis mag naar Walibi.
Geschreven door

Dit jaar zijn de kunstwerken uit het Rijksmuseum afgebeeld op de postzegels. De kinderen uit de bovenbouw van de Antonius Abt hebben deze kunstwerken, met zichzelf in de hoofdrol, nagemaakt en ze in een modern jasje gestoken.
Ze moesten nadenken over hoe ze het kunstwerk wilden moderniseren en wat ze daar voor nodig hadden. Zo staat het melkmeisje van Vermeer bijvoorbeeld geen melk te schenken, maar cola.
Voor het eerst op schoolreisHet is éxtra leuk voor de kinderen van de basisschool want normaal gesproken gaan ze niet op schoolreis. Dit wordt dus de eerste keer. Al moeten ze nog wel heel wat nachtjes slapen want 18 mei stappen ze pas in de bus naar Walibi.
Stichting Kinderpostzegels Nederland looft ieder jaar een prijs uit aan de vijf scholen die het meest creatieve idee inzenden en aan de twintig scholen met gemiddeld de hoogste verkoop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.