Bravis nieuwe naam fusieziekenhuis Bergen op Zoom en Roosendaal

31 oktober 2014 om 12:01
nl
Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis Bergen op Zoom gaan per 1 januari 2015 samen verder onder de nieuwe naam 'Bravis ziekenhuis'. Dat heeft de directie van het fusieziekenhuis vrijdag bekendgemaakt.
Geschreven door

De nieuwe naam staat voor het bundelen van kracht op het gebied van gezondheidszorg in West-Brabant. "Bravis is een kernachtige verwijzing naar onze Brabantse roots en het Engelse 'brave'. 'Vis' is de Latijnse term voor kracht", aldus bestuursvoorzitter Hans Ensing van ziekenhuis Lievensberg.
Stromingen die elkaar versterkenHet nieuwe beeldmerk van Bravis toont twee stromingen bijeenkomen en elkaar versterken.  "We zien het begrip samenwerking in de volle breedte: tussen zorgverleners in de vestigingen onderling, maar zeker ook met andere zorgverleners buiten het ziekenhuis, zoals de huisartsen."
"Ook de samenwerking met de patiënt als partner in zorg vormt een belangrijk element in onze visie", legt Ensing uit.
FusieDe fusie van de twee ziekenhuizen werd vorig jaar november goedgekeurd door de Tweede Kamer. Door de fusie zal de afdeling verloskunde uit het Franciscusziekenhuis in Roosendaal verdwijnen. In Roosendaal komt een nieuw oncologisch centrum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.