Doodslag Elsa Tisseur: ook na beroep twaalf jaar celstraf voor Mario van E. uit Wijbosch

31 oktober 2014 om 12:29
nl
Mario van E. uit Veghel is ook in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar vanwege het ombrengen en begraven van zijn ex-vriendin Elsa Tisseur uit Veghel. De rechtbank legde twee jaar geleden al dezelfde straf op. Volgens het hof wijzen alle verklaringen en bewijzen richting Mario van E. en heeft hij alleen gehandeld.
Geschreven door

Het lichaam van Elsa Tisseur werd in december 2010 gevonden in de bossen bij Wijbosch gevonden. Mario van E. had twee maanden eerder de vermissing van de 35-jarige vrouw opgegeven.
De rechtbank oordeelde in 2012 dat Van E. Tisseur om het leven had gebracht door haar te laten stikken of te wurgen. Daarna werd ze begraven in het bos. Van E. blijft nog altijd volhouden dat hij onschuldig is.
Insectendeskundige gehoordVoor het hoger beroep heeft er uitgebreid onderzoek plaatsgevonden. Zo werd er onder meer een insectendeskundige gehoord en zijn verkeersregistratiegegevens uitgezocht. Ook hebben agenten een proefgraf gegraven.
Daarnaast zijn nog verschillende getuigen uit de vriendenkring van Van E. verhoord. Volgens het hof sluiten die verklaringen op elkaar aan en komt daaruit naar voren dat Van E. Elsa Tisseur heeft gedood door haar te laten stikken.
Van E. was niet bij de uitspraak aanwezig. Zijn advocaten overwegen om in cassatie te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.